25 de junio de 2007
Espaguetes con glamour
Como sabedes tódolos que me coñecedes un pouquiño, unha das miñas especialidades culinarias, por non dicir a única, son os espaguetes con atún, dos que xa falei anteriormente neste blog.
Un día, haberá dous anos máis ou menos, estaba eu na miña casa, en Laxe, e non había nada para cear -¡oh, qué raro!-. Así que decidín facer uns espaguetes con tomate e atún. Pregunteille á miña irmá Patri se ela tamén quería e díxome que si. Comecei a facelos e, de repente, apareceron por alí os meus primos David -que tamén é o meu afillado- e Nair. Pregunteilles se eles tamén ían querer espaguetes. Dixéronme que si, así que puxen uns poucos máis na pota.
Cando xa os tiña case listos pregunteilles ós dous mini-convidados:
-¿Vais a querer los espaguetis con mucho atún o con mucho tomate? (A eles fálolles en español porque os pais edúcanos na lingua opresora. Un saúdo Lourdes e Nano, eu tamén vos quero).
Eles contestáronme a coro, estrañados:
-¡¿Qué?! En casa los tomamos con nata y gambas.
¡Carallo, que me saíron ben finos!
Con cara de asombro e aguantando a risa díxenlles:
-Pues aquí sólo hay tomate y atún.
-¿Y no tienes noséqué?, preguntaron eles. Es que mamá también le echa de eso.
-No. Contestei.
-¿Y no tienes nosécuánto?, replicaron. Es que a veces mamá también le pone de eso otro.
-Tampoco. Aquí sólo hay tomate y atún, insistín eu.
- Pues no queremos, gracias. E marcharon.
Mexeime da risa, e Patri e eu tivemos que comer tódolos espaguetes con atún.
E é que eu teño uns primos moi sofisticados.
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3 comentarios:
Bueno, primos sofisticados y que tú eres un gran chef como está comprobado...
Jejeje, lengua opresora,jejeje.
Kottoi-txotxak!
ves ramón estas historias sí que son divertidas!
esque los q nacieron el 28 d marzo... llevan en la sangre un elemento de clase... por eso te salieron tan finos.. q rico david..de mayor va a ser muy guapo... eso supongo q lo lleva tb en los genes... con un padre tan... tan.. salao, no m extraña (pidele perdon a lourdes d mi parte)
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